Eveniment

Capitalistul Săptămânii. Cine este Brian Armstrong, cel care a înfiinţat Coin Base cu 150.000 dolari, într-un apartament din San Francisco, business care l-a făcut miliardar

Autor: Ioana Matei

05.09.2021, 13:01 1890

Listarea celei mai mari companii a lumii în anul 2021 nu sunt legătură cu strategia vreunui mare fond de investigaţii sau al unui gigant chinezesc. Ca mai toate marile poveşti de succes, a început cu nopţile nedormite ale unui tânăr. Tânărul este acum unul dintre cei mai noi miliardari ai lumii: după listarea platformei de schimb de criptomonede Coinbase, are o avere estimată la aproape 10 miliarde de dolari. Şi pare că nu se va opri aici.

Brian Armstrong (38 de ani) s-a născut în apropiere de San Jose, California, într-o familie de ingineri. A studiat la Universitatea Rice din Texas, absolvind ca dublu licenţiat în Economie şi Informatică în 2005. Ulterior şi-a completat studiile şi cu un program masteral în informatică.

Chiar dacă a avut rezultate excelente în materie de pregătire teoretică, şi-a manifestat totuşi şi instinctele antreprenoriale încă din perioada facultăţilor, când a lansat un business de intersectare între profesori meditatori cu studenţii ce aveau nevoie de pregătire suplimentară. După absolvire, a petrecut un an în Buenos Aires, lucrând la dezvoltarea unei companii în domeniul educaţiei. În perioada aceasta, a văzut pericolele hiperinflaţiei, care afectează Argentina.

Înapoi în Statele Unite, în cariera sa timpurie, a lucrat ca dezvoltator pentru IBM şi în rolul de consultant pentru Deloitte. În 2010 însă, a dat peste white paperul despre bitcoin, publicat de un autor care folosind pseudonimul Satoshi Nakamoto (pseudonimul folosit de persoana / persoanele care ar fi lansat moneda digitală - n.red.). Un an mai târziu sa angajat la Airbnb ca inginer software şi a fost astfel expus sistemelor de plată din cele 190 de ţări în care platforma opera la acea vreme. Cât timp a lucrat pentru Airbnb, sa confruntat cu dificultate de a trimite bani către America de Sud, astfel că a început să se gândească la soluţii. A început să lucreze weekendurile şi nopţile scriind cod în program Ruby şi JavaScript pentru a cumpăra şi stoca criptomonede.

Capitalistul Săptămânii. Cine este Brian Armstrong, cel care a înfiinţat Coin Base într-un apartament din San Francisco, care l-a făcut miliardar 

AFACERI DE LA ZERO