Eveniment

Care sunt principalele obiective ale Guvernului Ciucă: Rectificarea bugetară, prelungirea stării de alertă şi zi liberă

Care sunt principalele obiective ale Guvernului Ciucă: Rectificarea bugetară, prelungirea stării de alertă şi zi liberă

Autor: Petru Mazilu

26.11.2021, 11:59 263

Priorităţile Guvernului condus de Nicolae Ciucă sunt rectificarea bugetară, prelungirea stării de alertă şi declararea zilei de 29 noiembrie drept zi liberă.

Mai multe proiecte de acte normative au fost incluse pe agenda şedinţei Guvernului României de vineri. Două dintre proiectele de ordonanţă de urgenţă vizează rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

De asemenea, miniştrii vor discuta despre proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, membrii Guvernului intenţionează să aprobe un proiect privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă.

Şedinţa de Guvern va începe la ora 12.30. Înainte ar putea avea loc o şedinţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR pe tema rectificării bugetare. Întâlnirea a fost solicitată de liberali, susţin surse din lumea politică.

AFACERI DE LA ZERO