Eveniment

Carmen Dan: E necesar să aducem în actualiltate legea adunărilor publice. Îmi asum acest demers

Carmen Dan: E necesar să aducem în actualiltate legea...

Autor: Florin Zafiu

25.09.2018, 12:33 155

"Eu cred că este necesar să se intervină legislativ să aducem în actualitate o lege din 1991. Şi îmi asum acest demers. Şi sper ca în Parlament să dezbatem împreună să servească realităţilor şi trebuie să aruncăm un ochi pe legislaţie aşa încât orice misiunea structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării", a declarat Carmen Dan, în cadrul audierii din Comisia de Apărare din Senat.

Legea nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfaşurarea adunărilor publice prevede, la articolul 1, că "libertarea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de a organiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Asemenea activitati se pot realiza numai pasnic si fara nici un fel de arme. Adunarile publice - mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si altele asemenea - ce urmeaza sa se desfasoare in piete, pe caile publice ori in alte locuri in aer liber se pot organiza numai dupa declararea prealabila prevazuta de prezenta lege".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO