Eveniment

Cât la sută din populaţia adultă a României este în prezent vaccinată împotriva COVID-19

Cât la sută din populaţia adultă a României este în...

Autor: Mediafax

03.03.2022, 17:50 190

Noul preşedinte CNCAV, Andrei Baciu, anunţă că peste jumătate din populaţia adultă a României este vaccinată împotriva COVID-19, iar peste un milion de persoane au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie.

„Am convocat azi (joi n.r.) prima şedinţă a CNCAV în calitate de preşedinte, cu o agendă axată pe transferul activităţii de vaccinare către medicii de familie şi pe demersurile logistice necesare închiderii centrelor de vaccinare anti-COVID-19. Am discutat împreună cu colegii din echipa Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea despre asigurarea unei tranziţii fără sincope, astfel încât vaccinul să fie în continuare disponibil pentru orice persoană eligibilă şi care doreşte să se vaccineze. Reamintesc că vaccinarea funcţionează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV şi la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată ţara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, anunţă Andrei Baciu.

El transmite că sunt peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19 până la data de 1 martie.

„Procentul populaţiei adulte vaccinate e de 51%. În acelaşi timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie. Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcţionare, cu acelaşi profesionalism şi cu aceeaşi atenţie la detalii care au asigurat şi până acum, la un bun nivel, infrastructura necesară vaccinării în România. E o experienţă extrem de importantă pentru sistemul public de sănătate, una pe care o vom folosi pentru a moderniza în continuare acest sistem. Sunt multe lecţii învăţate din acest proiect nou, pus la punct într-un termen foarte scurt şi cu un efort logistic imens. Ne-am adaptat din mers, am căutat constant să îmbunătăţim lucrurile – atât în centrele de vaccinare, cât şi pe platforma pentru programarea online sau în comunicarea cu oamenii”, conchide Baciu.