Eveniment

Cât plăteşti dacă vrei să îţi cumperi o vacanţă pe ultima sută de metri în Cuba, Brazilia sau Republica Dominicană?

Cât plăteşti dacă vrei să îţi cumperi o vacanţă pe ultima sută de metri în Cuba, Brazilia sau Republica Dominicană?

Foto: Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

03.11.2011, 14:25 2072

Vacanţele last minute, cu plecare chiar luna aceasta în Cuba, Mexic, Brazilia sau Republica Dominicană sunt mai ieftine cu câteva sute de euro dacă vă decideţi să le cumpăraţi cu o săptămână sau două chiar înainte de data călătoriei.

Astfel că pentru şapte nopţi în Cuba, cu zbor inclus şi cazare la patru stele în noiembrie, trebuie să plătiţi 759 de euro de persoană, potrivit datelor unei agenţii de turism. Tot o vacanţă de şapte nopţi, dar în Republica Dominicană vă costă 720 de euro plus biletul de avion de la Bucureşti la Madrid, de unde o agenţie de turism se ocupă de călătorie.

"Tariful de 720 de euro include zborul de la Madrid la Punta Cana şi retur, cazare şapte nopţi în regim all inclusive, transfer aeroport şi asistenţă turistică. Costurile pentru legătura dintre Bucureşti Madrid nu sunt incluse", a declarat Adina Filip, business development manager al agenţiei de turism Oceania Travel.

Vacanţele las-minute sunt mai ieftine cu câteva sute de euro, operatorii din turism încercând prin preţuri reduse să stimuleze cererea pe ultima sută de metri.

Un pachet las-minute cu destinaţia Mexic se găseşte la agenţiile de turism şi la preţul de 749 de euro, în care nu sunt incluse costurile cu legătura dintre România şi Madrid. Vacanţele last minute în Madrid sunt valabile pentru perioada 7-27 noiembrie la agenţia Oceania Travel. Preţul unei vacanţe last-minute în Brazilia este de 1021 euro.

Astăzi are loc târgul de turism de la Romexpo, care reuneşte 110 expozanţi din 19 ţări. Târgul se va desfăşura în perioada 3-6 noiembrie.

În cadrul târgului sunt prezentate oferte de turism pentru perioada sărbătorilor de iarnă, atât în România cât şi în străinătate. Sunt prezent ecu standuri agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale.

Citiţi şi:Cum ar fi să călătoreşti de la un capăt la celălalt al lumii ca să colecţionezi cele mai exotice maşini - Topul celor mai bune joburi din lume

De asemenea, sunt organizate standuri oficiale de promovare turistică de catre ambasade acreditate la Bucureşti: Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, Croaţia, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, India, Japonia, Mexic, Peru, Republica Moldova, Turcia, Ungaria, Uruguay şi Venezuela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO