Eveniment

Câteva mii de persoane au participat la campania BICICLEŞTI - GALERIE FOTO

Autor: Adrian Petculescu

27.10.2013, 18:30 138

În urma acestei campanii, porţiunea dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei este în posesia celor care îşi doresc să îşi petreacă ziua liniştit, departe de trafic şi aglomeraţie, doritorii fiind aşteptaţi şi duminică.

"Bucureştiul este sufocat tot timpul de maşini", spunea un tânăr săptămâna trecută, în prima zi de BICICLEŞTI.

"De aceea, campania aceasta este binevenită. Este un lucru excelent. Ar trebui să se facă mai des, poate chiar şi în timpul săptămânii. Cred că nicio metropolă a Europei nu a fost proiectată pentru un asemenea flux de maşini, dar există soluţii...", adăuga acesta.

"Aceasta este o idee foarte frumoasă, extraordinară", a spus şeful unui centru de închiriat biciclete din Parcul Kiseleff, precizând că sâmbăta trecută a avut cu mult mai mulţi clienţi peste media obişnuită.

Centrul este deschis şi în acest weekend, în intervalul orar 10:00-19:00. Pe baza unui act de identitate – buletin, paşaport sau permis de conducere – oricine poate primi o bicicletă, gratuit, pentru o plimbare de două ore.

Iniţiativa prin care Gândul şi ProSport şi-au propus să traseze cea mai mare pistă de activităţi sportive de weekend a putut fi pusă în aplicare după ce Primăria Capitalei a acceptat provocarea la numai două zile de la lansarea campaniei BICICLEŞTI.

La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanţii instituţiei, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret, au anunţat că bucureştenii dornici de mişcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat de campania BICICLEŞTI: "Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini", a explicat acesta, duminică, invitat la "După 20 de ani", la Pro TV şi, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info şi StirileProTV.ro.

"Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână - în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc şi să înceapă să îşi facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta.", a adăugat Sorin Oprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO