• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Eveniment

Cazul Ferma Băneasa: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie format de avocatul Robert Roşu de la Ţuca, Zbârcea & Asociaţii într-un caz controversat de condamnare şi a dispus punerea acestuia în libertate

Cazul Ferma Băneasa: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie format de avocatul Robert Roşu de la Ţuca, Zbârcea & Asociaţii într-un caz controversat de condamnare şi a dispus punerea acestuia în libertate

Autor: Robert Manea

23.11.2021, 19:23 1101

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie formulat de avocatul Robert Roşu de la casa de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii în controversatul caz Ferma Băneasa şi a dispus punerea în libertate a acestuia.

„Prin casarea hotărârii de condamnare pronunţate în 17 decembrie 2020 şi achitarea avocatului Roşu de toate acuzaţiile care i se aduseseră, magistraţii Instanţei Supreme au făcut dreptate şi au reconfirmat deplina legalitate a tuturor actelor efectuate de Robert Roşu în calitatea sa de avocat în cauza supusă examinării.” a afirmat marţi seară Casa de Avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

Florentin Ţuca, avocatul asociat coordonator spune că decizia Înaltei Curţi reprezintă şi o bornă istorică în jurisprudenţa românească. Decizia va reprezenta un punct de reper în evaluarea viitoare a rolului şi importanţa avocatului în sistemul judiciar şi a valorii unor instituţii precum prezumţia de nevinovăţie, dreptul la apărare şi vocaţia constituţională la un proces echitabil.

Ferma Băneasa este un caz controversat care s-a soldat cu condamnarea mai multor personaje, cel mai răsunător fiind prinţul Paul de România. Cu ajutorul unor acte istorice, mai multe personaje au încercat să recupereze nişte active ale familiei regale.

Drepturile de proprietate au fost cumpărate de nişte investitori israelieni care au angajat Casa de Avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

Robert Roşu, cel care a condus echipa a fost condamnat la închisoare, procurorii susţinând că a fost implicat în acest controversat caz.

Avocatul Robert Roşu s-a apărat susţinând că el a reprezentat intereseşe clientului.

Condamnarea lui Robert Roşu a fost extrem de contestată de către avocaţi, mai ales că se deschidea o cutie a Pandorei în care avocaţii nu ar mai fi luat cazuri controversate de frică să nu ajungă şi ei condamnaţi.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256