Eveniment

Ce obligaţii le dau bătăi de cap proprietarilor de terase înainte de marea deschidere

Ce obligaţii le dau bătăi de cap proprietarilor de terase înainte de marea deschidere

Autor: Teodor Bobei

31.05.2020, 18:39 190

Patronii unor restaurante nu sunt de acord cu unele dintre reglementările impuse de autorităţi pentru deschiderea teraselor. Proprietarul unui local cu specific italian din Centrul Vechi al Capitalei spune că nu vrea să ceară datele personale clienţilor.

Leo, patronul unui local cu specific italian din centrul Bucureştiului, este nerăbdător să-şi primească clienţii. Patronul restaurantului din Centrul Vechi nu e însă de acord cu toate măsurile impuse de autorităţi.

„Distanţarea asta omoară activităţile mai mici. Pentru că nu putem, mai ales în centrul vechi, unde sunt multe locaţii mici, le omori. Sperăm ca după se răzgândesc”, a spus acesta.

Proprietarul a precizat că el nu este de acord să le ceară clienţilor date personale.

„Eu nu-mi permit asta, eu nu sunt poliţist, la mine clientul trebuie să se simtă ca acasă”, a mai spus Leo, care a precizat că angajaţii lui au fost instruiţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte: „Au geluri igienizante, vor lucra tot cu măşti de protecţie, cu mănuşi, au igienizant şi la bar. Înainte să ducă chelnerul meniul la masă, se igienizează”.

Nici clienţii nu sunt de acord cu toate măsurile impuse de autorităţi. „Distanţarea hai, mai treacă-meargă, în schimb nu suntem de acord, bine cu programarea, dar limitarea timpului, nu scrie nicăieri cât...”, a spus un client. „Mi se pare un abuz”, a declarat un bucureştean întrebat dacă este de acord cu oferirea datelor personale la restaurant.

AFACERI DE LA ZERO