Ce spune INFP despre seismul de astăzi din România. Ce intensitate va avea replica

14 mar 2018 Autor: Ana Petrescu

Mihai Diaconescu, reprezentant al Institutului pentru Fizia Pământului, susţine că seismul cu magnitudinea 4,6 pe Richter se încadrează în activitatea seismică normală, existând posibilitatea să fie o replică a acestuia cu magnitudinea maximă 2.

"La un cutremur de 4,6 grade pe scara Richter ne putem aştepta la o replică de 1 grad, până în 2 grade maxim. Din datele pe care le am la ora actuală, cutremurul se încadrează în activitatea seismică normală", a declarat Mihai Diaconescu, pentru MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte producerea unui cutremur mai mare în viitor, Diaconescu a spus: "Dar nu există estimări. Cine încearcă să facă aşa ceva e cel puţin nebun. Nu există nicio metodă oficială. Sunt încercări de predicţie, câteodată se confirmă şi de 100 de ori nu".

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe Richter a avut loc, miercuri, în zona Vrancea, la adâncimea de 137 de kilometri.

Iniţial, seismul a fost înregistrat ca având magnitudinea de 4,7 pe Richter, ulterior 4,6, iar în final 4,4.

În ziua de 14/03/2018 la ora 12:24:49(ora României) s-a produs în Zona seismicî Vrancea, judeţul Vrancea, un cutremur cu magnitudinea 4.4 pe scara Richter, la adâncimea de 137 km, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu(42km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Odobeşti(55km), Târgu Secuiesc(56km).

 
Cuvinte cheie:
INFP
, SEISM
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide