Eveniment

Ce spune Mario Draghi despre războiul din Ucraina: În viziunea lui Putin nu sunt întrunite condiţiile pentru încetarea focului

Ce spune Mario Draghi despre războiul din Ucraina: În...

Autor: Andreea Tobias

31.03.2022, 13:47 80

„Condiţiile" din partea lui Putin pentru o încetare a focului nu au fost încă îndeplinite, spune premierul italian Mario Draghi. În ce priveşte o întâlnire cu Zelenski, Putin i-a răspuns lui Draghi că nu e momentul potrivit. 

Mario Draghi a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu presa străină, referindu-se la discuţiile pe care le-a avut cu şeful Kremlinului, scrie ANSA.

„Mi-am exprimat convingerea că, pentru a rezolva probleme cruciale, este necesară o întâlnire cu Zelenski, care a cerut-o de la început. Iar Putin mi-a răspuns că nu este momentul potrivit. Unul dintre punctele de vedere ale lui Putin este că ar trebui să se facă paşi mici în negocieri", a adăugat el.

„De fapt, poziţiile celor două părţi s-au apropiat un pic, dar sunt prudent, pentru că există încă mult scepticism. Cu toţii vrem să vedem o rază de lumină. Sancţiunile funcţionează, pacea se obţine dacă Ucraina se apără, altfel nu există pace", a remarcat premierul italian.

Mario Draghi a adăugat că şi-a reafirmat disponibilitatea Italiei de a colabora pentru a construi o cale spre pace: „a fost acceptată, iar convorbirea telefonică s-a încheiat cu intenţia de a păstra legătura".

„Am aşteptări pozitive în ceea ce priveşte rolul Chinei, care ar putea deveni un actor major în procesul de pace. Trebuie să vedem dacă aceste aşteptări sunt confirmate de comportamentul Chinei”, a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO