Eveniment

Ce spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre următoarea ameninţare medicală pe termen mediu

Ce spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,...

Autor: Andreea Tobias

12.02.2022, 20:14 20405

Următoarea ameninţare va fi legată de rezistenţa la antimicrobiene, care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese, spune Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat importanţa solidarităţii şi cooperării la nivel european pentru combaterea pandemiei COVID la întâlnirea miniştrilor de externe şi ai sănătăţii desfăşurată la Lyon sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

„Pandemia de COVID-19 a evidenţiat valoarea importanta solidarităţii şi cooperării. România susţine eforturile de creştere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte ţări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei şi Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 în toate colţurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a avut întâlniri bilaterale cu miniştrii Sănătăţii din Austria, Bulgaria, Danemarca şi Norvegia în care au fost abordate subiecte privind modul de colaborare în gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 şi impactul asupra sistemelor de sănătate, dar şi alte subiecte de interes precum bunele practici în derularea studiilor clinice şi asistenţa medicală pediatrică.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO