Eveniment

Ce spune premierul Ciolacu despre reforma fiscală: Veţi vedea în două-trei zile tot pachetul

Ce spune premierul Ciolacu despre reforma fiscală: Veţi...

Autor: Gabriel Pecheanu

05.09.2023, 11:34 116

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că pachetul de reformă fiscală va fi finalizat „în două trei zile”: „Nimeni nu-l va trece noaptea, pe furiş. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun amendamente. Totul va fi cât se poate de transparent”.

„Continuăm să scriem actul normativ. Pe urmă, va fi pus în transparenţă, cum este normal.. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”, spune Marcel Ciolacu.

El nu vrea să detalieze elementele din proiectul convenit în coaliţie.

„Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu e nicio austeritate. România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari în sistemul bugetar nu pot beneficia şi de vouchere de vacanţă la fel ca cei aproape 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. Nu am văzut nimic de austeritate”, adaugă premierul.

El precizează că primul pachet pe care îl va finaliza ministrul de Finanţe va fi cel pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ. Al treilea e pachetul fiscal, astfel încât România să fie sustenabilă. (...) Veţi vedea în două-trei zile tot pachetul. Nimeni nu-l va trece noaptea, pe furiş. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun amendamente. Totul va fi cât se poate de transparent”, menţionează Ciolacu.

El mai anunţă că propunerea este ca bugetarii cu salarii peste 8.000 de lei să nu mai primească vouchere de vacanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO