Eveniment

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, minus 6 grade Celsius, sâmbătă, la Miercurea Ciuc

Autor: Departametul Corespondenţi

27.10.2012, 12:15 68

Meteorologul Gyorfi Tunde de la Staţia meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că sâmbătă dimineaţă, în jurul 8.30, la Miercurea Ciuc s-a înregistrat cea mai scăzută valoare termică din actualul sezon, respectiv minus 6 grade Celsius.

Cu o singură excepţie, la Odorheiu Secuiesc, meteorologii din Harghita au consemnat minime negative, brumă la sol şi ceaţă.

Astfel, la Topliţa au fost minus 3,3 grade Celsius, la Joseni minus 3 grade, iar la staţia de pe Vârful Bucin a fost înregistrată o minumă de minus un grad Celsius. Temperatura minimă cea mai ridicată, de 8,4 grade Celsius, s-a înregistrat la răsăritul soarelui în municipiul Odorheiu Secuiesc, unde a fost mai cald cu aproximativ 14 grade faţă de Miercurea Ciuc.

Meteorologii avertizează că duminică, în special în cea de-a doua jumătate a zilei, va ploua pe arii extinse.

Minima absolută a lunii octombrie în judeţul Harghita s-a înregistrat în anul 1988 la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, în vreme ce maxima absolută a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost măsurată în 1955, în aceeaşi localitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO