Eveniment

Ceaţă totală: coaliţia PSD-PNL vorbeşte despre măriri de taxe şi tăieri de cheltuieli de la buget, dar nu spune care vor fi acestea şi când va veni cu măsurile

Premierul Ciolacu e în corzi, toate planetele s-au aliniat împotriva lui

Premierul Ciolacu e în corzi, toate planetele s-au aliniat împotriva lui

Autor: Răzvan Botea

25.07.2023, 09:00 234

Marcel Ciolacu vrea să taie 200.000 de poziţii bugetare neocupate, dar prinse în buget. Pe masă mai sunt creşteri de taxe, creşterea salariului minim sau eliminarea unor facilităţi Liderul PNL Nicolae Ciucă vorbeşte despre economii la buget.

Coaliţia de guvernare PSD-PNL încă nu a venit cu planul de măsuri pentru aducerea deficitului bugetar la cel mult 4,9% din PIB în 2023, astfel încât să corecteze derapajul bugetar din prima jumătate din 2023.

S-au vehiculat mai multe măsuri, printre care eliminarea a 200.000 de posturi vacante în aparatul de stat, dar care au fost bugetate, majorări de TVA pentru anumite categorii de produse care beneficiază de cotă redusă, creşterea salariului minim pe economie sau plata contribuţiilor sociale de către toţi cei care nu plătesc în acest moment, pentru că beneficiază de facilităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO