Eveniment

Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei, aflat în regiunea Zaporojia, a fost lovit în timpul unui atac aerian al ruşilor

Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei, aflat în...

Autor: Mediafax

22.03.2024, 09:53 62

Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei, aflat în regiunea Zaporojia, a fost lovit în timpul unui atac aerian al ruşilor. Pagubele sunt însemnate, anunţă ucrainenii. Un incendiu de proporţii a izbucnit în urma loviturii.

Compania hidroenergetică de stat Ukrhydroenergo a anunţat vineri dimineaţă că barajul Dnipro din Zaporojia a fost atacat, dar că nu există riscul unei breşe.

„În prezent este un incendiu la staţie. Serviciile de urgenţă şi lucrătorii din domeniul energiei lucrează la faţa locului”, a transmis compania, potrivit Sky News.

Traficul peste baraj este blocat.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko, a declarat că este cel mai mare atac asupra infrastructurii energetice din ultima perioadă.

„Acum, inamicul efectuează cel mai mare atac asupra industriei energetice ucrainene din ultima vreme. Scopul nu este doar de a deteriora, ci de a încerca din nou, ca anul trecut, să provoace un eşec pe scară largă a sistemul energetic al ţării. Din păcate, există lovituri şi daune la instalaţiile de generare a energiei, sistemele de transport şi distribuţie în diferite regiuni”, a spus ministrul ucrainean pe Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO