Eveniment

Cel mai mare târg auto a fost „călcat“ de poliţişti

Cel mai mare târg auto a fost „călcat“ de poliţişti

Centrul din Vitan al companiei Autovit S.A este cel mai mare târg de maşini second-hand din Europa - 60.000 mp

Autor: Bogdan Alecu

11.07.2011, 00:03 570

Autovit, celebrul târg de maşini de pe malul Dâmboviţei şi celmai mare târg auto din Europa, a fost luat ieri la puricat depoliţiştii de investigare a fraudelor, care au controlat ieri dacăexistă maşini furate sau dacă se comercializează produsecontrafăcute. La acţiune au participat poliţişti de la Servciul deInvestigare a Fraudelor Sector 4 şi echipaje de jandarmi.

Acţiunea a vizat evaziunea fiscală, punerea în vânzare a unorproduse contrafăcute, contrabanda şi identificarea unor eventualeautoturisme furate, precum şi comerţul stradal ile­gal, pentru căîn zona târgului de la Vitan vin şi persoane care vând îmbrăcămineşi încălţăminte sau produse de uz casnic.

"În urma acţiunii au fost verificate 57 de societăţi comercialeşi persoane fizice precum şi 37 de autoturisme în urma căroraexistau suspiciuni. În cazul maşinilor nu s-au identificatnereguli", a declarat pentru ZF Diana Sarca purtătorul de cuvânt alPoliţiei Capitalei. Ea a subliniat că în urma raziei s-au întocmitopt dosare penale, dintre care şapte pentru punerea în circulaţie aunor produse con­trafăcute şi unu pentru drepturi de autor. Întotal s-au dat amenzi de 11.000 de lei şi s-au confiscat bunuri învaloare totală de 178.000 de lei, iar conform procedurii, bunurilecontrafăcute vor fi distruse.

Centrul Autovit este vizitat în fiecare weekend de aproximativ20.000-25.000 de persoane, iar în cadrul acestuia sunt oferite sprevânzare între 2.000 şi 2.500 de maşini care aparţin unor persoaneprivate. Alături de acestea în Autovit mai sunt prezente şiservice-uri auto, dar şi comercianţi care vând de la îmbrăcămintela componente auto sau chiar produse alimentare.

"Este bine ca aceste razii să aibă loc deoarece noi nu putemcontrola direct actele maşinilor vândute sau toţi comercianţii.Este al doilea an în care este efectuată o astfel de razie şi nus-a găsit nicio neregulă la maşini. Astfel de razii ar trebui să seefectueze însă şi la târgurile paralele care sunt pe străzile dinjurul Autovit", a spus Nicolae Răgălie, directorul general alAutovit.

Compania Autovit S.A care deţine centrul din Vitan cu osuprafaţă de 60.000 de metri pătraţi este controlată de oamenii deafaceri Cornel Pârvu, Florea Pârvu, Florian Nilă şi Irina Nilă.Numele lor au ieşit în "luminile rampei" atunci când au vândut-o în2009 contra sumei de aproape 5 mil. euro. Potrivit RegistruluiComerţului, compania Autovit S.A. are asociaţi tip listă, nefiindcomunicat numele acestora. Vânzarea site-ului autovit.ro a fostconsiderată afacerea anului în internet la acea vreme. Site-ul afost cumpărat de Naspers, una dintre cele mai mari companii mediadin lume, cu sediul în Africa de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO