Eveniment

Cel puţin jumătate de milion de persoane au părăsit Ucraina. ONU se pregăteşte pentru până la 4 milioane de refugiaţi din Ucraina în următoarele zile şi săptămâni

Cel puţin jumătate de milion de persoane au părăsit...

Autor: Ramona Cornea

01.03.2022, 13:03 86

Aproximativ jumătate de milion de refugiaţi au fugit din Ucraina de la începutul invaziei Rusiei de săptămâna trecută, potrivit Agenţii Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), o agenţie ONU mandatată să ajute şi să protejeze refugiaţii, comunităţile strămutate forţat şi apatrizii, citată de cotidianul New York Times.

Aproximativ jumătate dintre refugiaţi au trecut graniţa de vest a Ucrainei către Polonia. Alţii au plecat în Ungaria, Moldova, România şi Slovacia.

Potrivit agenţiei pentru refugiaţi, încă 129.000 de persoane au migrat în Rusia din regiunea Donbas a Ucrainei începând cu 18 februarie, când separatiştii susţinuţi de ruşi de acolo au cerut rezidenţilor să plece în Rusia, pe măsură ce tensiunile au escaladat.

Există şi persoane care nu pot părăsi Ucraina. Aproximativ 15.000 de cetăţeni indieni au rămas blocaţi la începutul conflictului, a declarat ministrul de externe al Indiei reporterilor duminică seara, citat de New York Times. Conform sursei citate, guvernul indian a reuşit să evacueze aproximativ 2.000 dintre ei prin punctele de trecere a frontierei cu ţările vecine cu Ucraina. De asemenea, mii de cetăţeni ai ţărilor africane, mulţi dintre ei studenţi la medicină şi ştiinţe la universităţile ucrainene, sunt prinşi în mai multe oraşe ucrainene.

Organizaţia Naţiunilor Unite spune că se pregăteşte pentru până la patru milioane de refugiaţi din Ucraina în următoarele zile şi săptămâni, conform New York Times.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO