Eveniment

CEO-ul Airbnb vine cu o propunere surprinzătoare: Parizienii să-şi închirieze casele pentru Jocurile Olimpice

CEO-ul Airbnb vine cu o propunere surprinzătoare:...

Autor: Rafael Hekman

27.09.2023, 13:09 963

Airbnb se aşteaptă să găzduiască până la jumătate de milion de oameni la Paris în timpul Jocurilor Olimpice din 2024 şi îndeamnă mai mulţi parizieni să-şi închirieze casele, a declarat marţi directorul executiv Brian Chesky.

Cu cât sunt mai multe listări, cu atât preţurile vor fi limitate, a declarat Chesky pentru Reuters, pe fondul temerilor că preţurile s-ar putea ridica şi că locurile de cazare pentru Jocurile din august anul viitor ar putea deveni inaccesibile pentru unii.

"Mulţi oameni au nevoie de locuinţe. Nu au suficiente camere de hotel aici, la Paris, pentru a găzdui pe toată lumea", a spus Chesky.

Biroul de turism al capitalei Paris se aşteaptă ca aproximativ 16 milioane de persoane să viziteze regiunea pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice.

„Sondajele sugerează că până la 20% dintre oamenii din Paris sunt interesaţi să găzduiască. Dacă îşi pun (casele) pe Airbnb şi există suficiente locuinţe, preţurile vor rămâne la nivel raţional”, a spus Chesky.

„Dacă nu sunt destui oamenicare îşi pun casele pe Airbnb şi turiştii nu au suficiente... hoteluri şi nu pot construi mai multe hoteluri, asta va creşte preţurile.”

Airbnb, care a devenit partener olimpic în 2019, se confruntă cu respingerea autorităţilor locale din întreaga lume, pe fondul competiţiei dintre închirieri de vacanţă pentru şedere scurtă şi închirieri pe termen lung pentru rezidenţi.

Chesky a spus că va fi clar pentru gazde că înregistrările cu cel mai bun raport calitate-preţ vor avea prioritate pentru rezultatele căutării.

„Aşa că, în timp ce preţurile hotelurilor cresc, mă voi asigura că Airbnb este mai accesibil decât hotelurile pentru o cantitate echivalentă de spaţiu atunci când oamenii călătoresc la Paris pentru Jocurile Olimpice. Cred că putem face asta”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO