Eveniment

CFR anunţă redeschiderea liniei de cale ferată din Portul Galaţi

CFR anunţă redeschiderea liniei de cale ferată din...

Autor: Cosmin Pirv

22.07.2022, 13:46 134

Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galaţi a fost redeschisă vineri, după finalizarea lucrărilor de reparaţii.

SRCF Galaţi a redeschis vineri, la ora 12.00, şi linia de cale ferată cu ecartament normal 706 I Siloz Port Docuri - Galaţi Mărfuri - Galaţi Călători, linie destinată ieşirii din siloz a vagoanelor (româneşti) încărcate cu cereale.

Lucrările de reparaţii la linia cu o lungime de 1,5 km au fost executate, în regie proprie, de SRCF Galaţi, în perioada 7-21 iulie.

Au fost făcute lucrări de defrişare, au fost înlocuite 562 de traverse din lemn cu traverse beton, dar şi 244 de bucăţi de traverse din lemn speciale.

CFR Infrastructură aminteşte că în 7 iulie a fost redeschisă linia de cale ferată cu ecartament larg 706 J Galaţi Largă Ana - Galaţi Bazin - Galaţi Mărfuri - Port Docuri, lucrările pe această linie fiind executate, tot de SRCF Galaţi, în regie proprie, cu personal specializat. Aceasta asigură accesul direct, în siloz, al garniturilor cu cereale sosite din Ucraina (via Republica Moldova).

„Redeschiderea celor două linii de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana - Galaţi Bazin - Galaţi Mărfuri - Port Docuri (ecartament larg) şi 706 I Siloz Port Docuri - Galaţi Mărfuri - Galaţi Călători (ecartament normal) contribuie la revigorarea activităţii din Portul Galaţi, prin operaţionalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg, pe linia cu ecartament normal. Astfel, vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal”, transmite CFR Infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO