Eveniment

Clienţii japonezi ai FTX îşi vor putea retrage banii din Februarie

Clienţii japonezi ai FTX îşi vor putea retrage banii...

Autor: Valeriu Dănilă

08.01.2023, 15:12 370

Utilizatorii din Japonia ai defunctei platforme FTX vor putea să-şi retragă fondurile din exchange îcepând din Februarie, conform unui comunicat al filialei japoneze a companiei, scrie CNBC.

FTX Japonia a anunţat joi că dezvoltă un sistem de reluare a retragerilor prin intermediul site-ului „Liquid Japan”. Clienţii îşi vor putea vedea soldul pe Liquid Japan şi apoi îşi vor putea scoate fondurile.

„Ne cerem scuze profund pentru că am cauzat o mare îngrijorare şi neplăceri clienţilor noştri din cauza suspendării pe termen lung a serviciului”, a spus compania într-o postare de blog în limba japoneză pe site-ul său.

FTX Japonia a stabilit un calendar pentru restabilirea fondurilor clienţilor, începând cu deschiderea unui cont Liquid Japan la mijlocul lunii ianuarie, apoi transferând active de la FTX Japonia în Liquid şi redeschiderea retragerilor până la jumătatea lunii februarie.

Acest lucru vine după ce compania a declarat, la 1 decembrie, că a confirmat cu avocaţii grupului FTX că „numerarul şi cryptomonedele nu ar trebui să facă parte din patrimoniul FTX, având în vedere modul în care sunt deţinute aceste active şi interesele de proprietate conform legislaţiei japoneze”.

Ştirea oferă o oarecare uşurare pentru clienţii FTX. Aceştia nu au putut avea acces la banii lor de când compania a intrat în faliment luna trecută şi a blocat retragerile. Noul şef interimar al companiei, John J. Ray III, a spus că utilizatorii internaţionali ai platformei ar trebui să se aştepte să obţină mai puţin de la instanţa de faliment decât clienţii din SUA.

Fondată în 2014, Liquid a fost achiziţionată de FTX în februarie pentru o sumă nedezvăluită, ca parte a expansiunii sale în Asia de Est. Înainte de asta, compania a fost victima hackerilor, aceştia din urmă reuşind să extragă mai mult de 90 de milioane de dolari. FTX-ul lui Sam Bankman-Fried, care s-a autoproclamat un salvator al firmelor crypto asediate, a oferit apoi companiei Liquid o finanţare de 120 de milioane de dolari.

Separat, joi, Comisia pentru Valori Mobiliare din Bahamas a declarat că a confiscat active crypto în valoare de 3,5 miliarde de dolari de la FTX „pentru păstrare” şi aşteaptă instrucţiuni de la Curtea Supremă a ţării pentru a returna fondurile clienţilor şi creditorilor sau lichidatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO