Eveniment

Codul Roşu de caniculă pentru Mehedinţi şi Dolj, prelungit până duminică

Codul Roşu de caniculă pentru Mehedinţi şi Dolj,...

Autor: Departamentul Social

05.08.2017, 13:36 67

Potrivit sursei citate, duminică, valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi şi se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 şi 84 de unităţi. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 25 de grade.

În judeţele Mehedinţi şi Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40...41 de grade.

În Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi a Transilvaniei, precum şi în nordul şi estul Olteniei şi în sudul Crişanei, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 şi 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Pentru această regiune, ANM a emis Cod Portocaliu de caniculă.

În nord-vestul şi nordul ţării şi local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade, fiind în vigoare, duminică, un Cod Galben.

„În a doua parte a zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni vor fi averse torenţiale, însoţite de frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii, în special la munte, în nord-vestul şi nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (mai ales în jumătatea de nord. Vremea caniculară se va menţine şi pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie”, informează meteorologii.

În prezent este în vigoare un Cod Roşu de caniculă pentru 12 judeţe din partea de vest a ţării, pentru restul regiunii fiind emis un Cod Portocaliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO