Eveniment

Comisia Europeană examinează demiterea preşedintelui Institutului Naţional de Statistică şi revizuirea PIB pe 2011

Comisia Europeană examinează demiterea preşedintelui Institutului Naţional de Statistică şi revizuirea PIB pe 2011

Vergil Voineagu, fostul şef al INS. Mediafax Foto

15.01.2013, 00:00 255

Comisia Europeană (CE) examinează demiterea preşedintelui Institului Naţional de Statistică (INS), iar Eurostat analizează în detaliu informaţiile disponibile despre revizuirea Produsului Intern Brut, care a condus la înlocuirea lui Vergil Voineagu de la conducerea instituţiei.

"Statele membre şi Comisia au obligaţia de a asigura independenţa profesională a autorităţilor de statistică şi capacitatea lor de a produce statistici solide şi independente. (…) Ultimul regulament menţionat precizează clar că orice proces de demitere trebuie să fie bazat numai pe criterii profesionale. Comisia examinează în prezent această situaţie", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Eurostat, Tim Allen.

Allen notează că revizuirea de -3,7% adusă Produsului Intern Brut este mai mare decât cele obişnuite în UE, care nu depăşesc Ă/- 2%, precum şi decât alte revizuiri efectuate în cazul României în anii anteriori, de aproximativ 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO