Eveniment

Conducerea TVR a fost demisă după ce parlamentul a respins raportul de activitate al televiziunii publice. Cine este noul şef al TVR

Conducerea TVR a fost demisă după ce parlamentul a...

Autor: Alina Novaceanu

23.09.2015, 11:25 1993

Comisiile de cultură ale Parlamentului se vor reuni, miercuri, pentru a audia şi decide un preşedinte director al TVR interimar în locul lui Stelian Tănase.

Convocarea comisiilor a fost decisă cu 222 voturi "pentru", 92 abţineri şi 5 "împotrivă".

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că propunerea coaliţiei pentru şefia interimară a Televiziunii publice va fi "un om respectat din TVR", care nu are niciun fel de apartenenţă politică.

"Propunerea pe care noi o s-o transmitem la comisii pentru această perioadă de interimat nu va fi o propunere politică, va fi o propunere serioasă, un om respetat din TVR, care nu are niciun fel de apartenenţă politică şi care pe această perioadă de interimat va colabora cu noi, cu comisiile de Cultură, cu Guvernul", a spus Dragnea.

Şeful PSD a precizat că, în perioada de interimat, preşedintele director general al TVR va lucra cu Guvernul şi cu Parlamentul pentru a veni cu un pachet legislativ de relansare a Televiziunii publice.

Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost validată de Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru şefia interimară a TVR cu 21 voturi "pentru", 6 abţineri şi un vot "împotrivă", votul fiind secret.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO