Eveniment

Confederaţia Patronală Concordia cere autorităţilor adoptarea unor măsuri de flexibilizare a muncii. „În următoarele luni sunt necesare măsuri de flexibilizare suplimentară a relaţiilor de muncă cu un caracter temporar”

Confederaţia Patronală Concordia cere autorităţilor adoptarea unor măsuri de flexibilizare a muncii. „În următoarele luni sunt necesare măsuri de flexibilizare suplimentară a relaţiilor de muncă cu un caracter temporar”

Autor: Ramona Cornea

08.05.2020, 16:24 91

Companiile au nevoie de măsuri speciale pentru perioada care va urma stării de urgenţă, pentru că altfel nu se vor putea adapta contracţiei economice dublată de riscul de infectare al angajaţilor cu noul coronavirus,  care va persista, transmite Confederaţia Patronală Concordia.

”Organizaţia Internaţională a Muncii apreciază că 12 milioane de locuri de muncă se vor pierde în Europa ca urmare a efectelor pandemiei. Trebuie să reducem acest impact în România. Măsurile de flexibilizare pe care le cerem vin să ajute companiile să se adapteze consecinţelor şi restricţiilor impuse de criza sanitară şi sunt aplicabile doar în perioada de revenire a economiei. Siguranţa angajaţilor primează şi companiile au nevoie de instrumente potrivite”, spun reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia.

Astfel, aceştia afirmă că în următoarele luni sunt necesare măsuri de flexibilizare suplimentară a relaţiilor de muncă cu un caracter temporar.  Membrii Confederaţiei Patronale Concordia consideră necesară adoptarea unor măsuri de flexibilizare a muncii precum:

 

·         Muncă cu timp redus. Este necesară implementarea pe o perioadă limitată a unui program de muncă mai scurt decât 8 ore pe zi unde angajatorul plăteşte complet orele efectiv lucrate, iar statul compensează diferenţa pentru orele care nu au putut fi lucrate (de exemplu, angajatul lucrează echivalentul a 3 zile din 5 pe săptămână, pe care i le plăteşte angajatorul, iar statul completează diferenţa de salariu cu o indemnizaţie pentru celelalte două zile);

·         Flexibilitate în organizarea timpului de muncă (care să permită menţinerea activităţilor şi protejarea sănătăţii salariaţilor prin reorganizarea schimburilor şi a programului de lucru etc.);

·         Mai multă flexibilitate privind acordarea timpului de repaus şi a concediilor pentru a face faţă dificultăţilor logistice care pot apărea în cazul în care activitatea nu se poate desfăşura normal;

 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO