Eveniment

Conferinţă Gândul: Zona ultracentrală a Capitalei, pietonală o zi pe lună

Conferinţă Gândul: Zona ultracentrală a Capitalei, pietonală o zi pe lună

Foto Răzvan Chiriţă

Autor: Loredana VOICULESCU

27.06.2012, 00:04 315

Zona ultracentrală a Capitalei ar putea fi declarată pietonală o zi pe lună, iar maşinile RATB ar urma să fie dotate cu locuri de parcare pentru biciclete, a declarat Ioana Şuteu, reprezentant al Direcţiei de Mediu din Primăria Generală, la conferinţa Viitorul Mediului, organizată de gandul.info.

De asemenea, la marginea Bucureştiului ar putea fi construite parcări care să preia o parte din maşinile care se îndreaptă către Capitală, aceste iniţiative vizând reducerea poluării şi regăsindu-se în Master Plan-ul General pentru Transport.

"Măsurile vizează sectorul de transport, spaţiile verzi şi zona de salubrizare. În domeniul traficului ne focalizăm pe infrastructura RATB. Emisiile trebuie să fie la standardele impuse în prezent. Mijloacele RATB vor fi dotate cu posibilităţi de parcare a bicicletelor. Intenţionăm să amplasăm parcări la limita administrativă a oraşului pe care să le corelăm cu transportul în comun. Printre obiective se mai numără un sistem public de închiriere a bicicletelor, extinderea zonei centrale şi declararea zonei ultracentrale a Bucureştiului zonă pietonală pentru o zi pe lună", a declarat Şuteu marţi.

Printre obiectivele Direcţiei de Mediu se mai regăsesc măsuri de extindere a spaţiilor verzi prin plantarea unei centuri verzi în jurul Capitalei, plantarea unor perdele de protecţie în zonele marilor intersecţii, precum şi ale arterelor principale. Mai mult, Primăria intenţionează să promoveze acoperişurile verzi şi educaţia ecologică.

Gandul.info a organizat ieri conferinţa "Viitorul Mediului", care propune un dialog pe tema proiectelor ce vizează protecţia mediului, informarea populaţiei asupra tendinţei "verzi" şi modul în care acţionează companiile pentru o lume mai puţin poluată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO