Eveniment

Conferinţa Mediafax Talks About „Transportul urban în era digitală“. Dezvoltarea serviciilor de ridesharing poate crea conexiuni între soluţiile de transport urban pentru eliberarea traficului

În cadrul conferinţei „Transportul urban în era digitală“, organizată de Mediafax şi Coaliţia pentru Economia Digitală, s-au discutat problemele traficului urban şi cum ridesharingul poate fi o soluţie.

În cadrul conferinţei „Transportul urban în era digitală“, organizată de Mediafax şi Coaliţia pentru Economia Digitală, s-au discutat problemele traficului urban şi cum ridesharingul poate fi o soluţie.

Autor: Bogdan Alecu, Nicolae Oprea

14.11.2018, 00:06 240

Conexiunile dintre mijloacele de transport în comun şi transportul mai multor persoane cu acelaşi autoturism poate permite reducerea traficului în mediul urban şi eliberarea locurilor de parcare.

Inovarea digitală în domeniul mobilităţii urbane ajută ţările să accelereze modernizarea sectorului de transport. Avansul tehnologic la soluţii de transport ar putea ajuta oamenii prin soluţii alternative de transport accesibile şi care oferă un plus de confort şi siguranţă, iar guvernele beneficiază de soluţii care ajută la rezolvarea problemelor majore de dezvoltare economică, cum ar fi şomajul, poluarea urbană şi blocajele din trafic.

Ionuţ Moşteanu, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, a declarat, în cadrul conferinţei „Transportul urban în era digitală“, organizată de Mediafax şi Coaliţia pentru Economia Digitală, că ridesharingul reprezintă viitorul şi compensează dinamic nevoia de transport urban. „Proiectul de ridesharing are nevoie de o reglementare. Ne-am trezit că oamenii îl folosesc, pentru că acesta este viitorul, evident, însă trebuie să vedem cum îi facem un cadru legal. Cele două proiecte, de ridesharing şi de taximetrie, trebuie aduse împreună, aceste două modalităţi de transport sunt şi vor fi complementare“, a precizat Ionuţ Moşteanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO