Eveniment

Cosmina Nicolau, Head of People & Culture, DRUID: La finalul anului trecut eram 47 de oameni, iar acum suntem 110. Probabil că vom dubla din nou echipa până la finalul anului viitor

ZF HR Conference 2022

Cosmina Nicolau, Head of People & Culture, DRUID

Cosmina Nicolau, Head of People & Culture, DRUID

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.12.2022, 14:07 60

Druid, start-up ce a dezvoltat o platformă pentru crearea de chatboţi – aplicaţii conversaţionale de business bazate pe inteligenţa artificială, şi-a dublat echipa pe parcursul anului 2022, ajungând astfel de la 47 de angajaţi în 2021 la aproape 110 în prezent. În continuare, planurile reprezentanţilor companiei pentru anul 2023 vizează extinderea echipei.

„La noi oamenii nu se mişcă atât de mult, oamenii nu pleacă iar asta ne-a ajutat să construim şi să ne dezvoltăm rapid. La finalul anului trecut eram 47 acum suntem 109-110, în România aproape 90 şi restul internaţional. Pentru 2023 avem planuri cel puţin la fel de mari. Vrem să creştem biroul din SUA. Probabil că echipa se va dubla din nou până la finalul anului viitor”, a spus Cosmina Nicolau, Head of People & Culture, DRUID, în cadrul evenimentului ZF HR Conference 2022.

 

Ce a mai spus Cosmina Nicolau

Avem o platformă construită de echipa noastră, prin intermediul căreia, chiar dacă nu eşti developer, poţi contrui asistenţi virtuali inteligenţi care acum ajută companiile să eficientizeze şi să automatizeze anumite procese şi operaţoiuni. Este o interfaţă pentru RPA, poţi interacţiona text sau voce cu roboţi.

La nivel de echipă am crescut cu peste 100% faţă de anul trecut şi avem oameni nu doar în Români ci în toată lumea - avem birouri în UK, Franţa, Danemarca, SUA. Lucrăm mult în mod hibrid şi pentru că nu credem într-un model valabil pentru toată lumea echipele au libertatea să aleagă modul şi felul în care lucrează. Felxibilitatea modului şi felului în care îşi desfăşoară activitatea se gestionează la nivel de echipă, nu la nivel de companie.

Din perscpectiva pieţei muncii, în industria de tehnologie e o piaţă a candidatului. Noi concurăm cu companii de tehnologie din întreaga lume, avem colegi care lucrează pentru noi din Marea Britanie. Deci, e mai dificil în tehnologie, dar pe de altă parte putem vorbi de munca remote. Cred că dincolo de salariu şi programul flexibil ceea ce îi atrage pe oameni la noi este tehnologia pe care o folosim. Mulţi tineri vin la noi când află ce facem pentru că sunt impresionaţi de tehnologia noastră şi pentru posibilităţile de învăţare pe care le au. Avem colegi cu experienţă şi expertiză de la care chiar ai ce să înveţi.

Suntem încă o companie mică, înfiinţată în 2018. Am început să creştem internaţional anul trecut, dar am crescut foarte mult anul acesta. Anul acesta a fost un an bun din perspectiva creşterii businessului. A fost în acelaşi timp o provocare pentru că în România avem clienţi mari şi suntem cunoscuţi dar internaţional lumea acum a început să ne cunoască.

În ceea ce priveşte recrutările ne-au ajutat şi recomandările interne, iar asta e important. Avem şi un program de recompensare a recomandărilor pentru o parte a rolurilor din zona tehnică, care se găsesc mai greu. Dar recomandările funcţionează la noi de dinainte, iar o mare parte din colegii noştri sunt angajaţi prin recomandări interne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO