Eveniment

Costul cu forţa de muncă a crescut cu circa 11% în T3 din 2022 faţă de T3 din anul trecut. Cele mai mari creşteri au fost pentru angajatorii din alte activităţi de servicii, industria extractivă şi HoReCa

Costul cu forţa de muncă a crescut cu circa 11% în T3...

Autor: Ramona Cornea

20.12.2022, 19:15 145

Costul orar cu forţa de muncă a crescut cu aproape 19% în alte activităţi de servicii în al treilea trimestru din 2022 faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut Pentru angajatorii din industria extractivă costul cu angajaţii a crescut cu circa 18%, iar pentru cei din industria extractivă cu aproape 17% „În ceea ce priveşte sectorul energetic, costul cu forţă de muncă a crescut mai ales datorită reluării activităţilor investiţionale din acest sector, fapt care a atras după sine nevoia de a atrage un număr din ce în ce mai mare de candidaţi cu diverse specializări şi cu un cost total salarial în creştere.”

În al treilea trimestru din anul 2022, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu aproape 11% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2021, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de ZF.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activităţile economice. Cele mai mari creşteri au fost pentru angajatorii din alte activităţi de servicii, industria extractivă şi HoReCa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO