Eveniment

Culmea ipocriziei: de la 1 iulie, de când s-au îngheţat angajările la stat, peste 300 de joburi au fost publicate pe portalul de recrutare al statului, posturi.gov.ro. Autoritatea Vămilor a dat şi comunicat cu startul campaniei de recrutare

Culmea ipocriziei: de la 1 iulie, de când s-au...

Autor: Adelina Mihai

02.09.2022, 17:00 1374

♦ Peste 300 de anunţuri de angajare au fost publicate în ultimele două luni pe portalul de recutare al statului, posturi.gov.ro, în ciuda faptului că, teoretic, angajările la stat au fost îngheţate de la 1 iulie 2022 până la finalul anului ♦ În timp ce oamenii de afaceri îşi refac toate calculele pentru a putea acoperi creşterile de taxe şi impozite de anul viitor, stabilite tot prin ordonanţă de urgenţă, autorităţile statului continuă să facă noi angajări, încălcând prevederile unei ordonanţe de urgenţă emise tot de guvern.

Miercuri, 31 august 2022, la două luni de când guvernul a anunţat că îngheaţă, prin ordonanţă de urgenţă, ocuparea posturilor din instituţiile publice, „cu excepţia posturilor unice“, în intervalul 1 iulie - 31 decembrie 2022, Autoritatea Vamală Română – aflată în subordinea Ministerului Finanţelor - a transmis următorul comunicat de presă către jurnalişti: „Autoritatea Vamală Română va relua la începutul lunii septembrie 2022, procedura de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcţiilor publice. Procedura vizează 194 de posturi dintre care:  22 posturi din cadrul aparatului propriu al Autorităţii Vamale Române, 25 posturi din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, 92 posturi din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, 11 posturi din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj şi 44 posturi din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi“.

Contactaţi de ZF pentru a explica de ce reiau recrutările într-o perioadă în care angajările la stat sunt îngheţate, reprezentanţii Autorităţii Vamale au răspuns: „(...) Vă facem cunoscut faptul că procedura de înfiinţare şi ocupare a acestor funcţii publice se realizează în conformitate cu prevederile OUG nr.103/2022 privind unele măsuri pentru creşterea capacităţii de control la frontieră a Autorităţii Vamale Române, în condiţiile unui aflux masiv de mărfuri şi persoane la frontiera României cu Ucraina şi Republica Moldova, precum şi în porturile de la Marea Neagră. Reluarea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursurilor la nivelul Autorităţii Vamale Române (...) se realizează în temeiul prevederilor art. 2 alin. (1) din OUG nr. 103//2022 care derogă de la prevederile articolului unic alin. (1) din OUG nr. 80/ 2022 privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar“, a spus, într-un răspuns pentru ZF, Bogdan Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO