Eveniment

Cum justifică Iohannis majorarea bugetelor SRI şi SIE: Altfel nu pot continua funţionarea

Cum justifică Iohannis majorarea bugetelor SRI şi SIE: Altfel nu pot continua funţionarea

Autor: Elena Crangasu

26.11.2019, 12:59 2729

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că majorarea bugetelor SRI şi SIE este nesară pentru a acoperi cheltuielile de personal. ”Altfel nu pot continua funcţionarea până la sfârşitul anului”, a mai spus şeful statului.

”Şi pentru a discuta. E nevoie de un aviz din partea CSAT. Sunt rectificări nu semnificative, dar ele sunt necesare pentru a acoperi pur şi simplu necesarul pentru cheltuieli de personal, altfel nu pot continua funcţionarea până la sfârşitul anului”, a declarat Klaus Iohannis.

Bugetele serviciilor secrete au fost majorate, conform proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanţelor, cu peste 25 de milioane de lei, cu excepţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Bugetul Serviciului Romîn de Informaţii are cea mai mare creştere, de 20,734 milioane lei, după ce la rectificarea din august insttituţia a mai primit o majorare de peste 396 de milioane de lei.

Serviciul de Informaţii Externe primeşte un plus de 3,9 milioane lei, iar Serviciul de Pază şi Protecţie are un buget majorat cu 950.000 de lei.

AFACERI DE LA ZERO