Eveniment

Cum merge industria: creştere în septembrie 2019 faţă de august, dar an la an continuă să scadă

Cum merge industria: creştere în septembrie 2019 faţă de august, dar an la an continuă să scadă

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro-economică a Băncii Transilvania: Statisticile indică persistenţa unui climat dificil în sfera industriei (evoluţie sub ritmul potenţial pentru a 10-a lună la rând), în contextul finalului de ciclu economic european şi provocărilor interne: structurale (în sectorul energetic) şi conjuncturale (intensificarea costurilor salariale şi sem­nalele de decelerare a cererii interne)“

Autor: Răzvan Botea

14.11.2019, 08:05 185

Statisticile indică persistenţa unui climat dificil în sfera industriei, evoluţie sub ritmul potenţial pentru a zecea lună la rând, în contextul finalului de ciclu economic european şi provocărilor interne.

Producţia industrială din România a crescut pentru a doua lună consecutivă în septembrie, în linie cu evoluţiile la nivel european. Astfel, producţia industrială în România a crescut cu 14,4% în serie brută, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Cu toate acestea, în luna septembrie a acestui an, comparativ cu luna septembrie a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 1,2% în serie brută.

Economiştii de la Banca Transilvania pun evoluţia industriei atât pe seama fazei de finalitate a ciclului economic, cât şi pe seama provocărilor interne: evoluţia sectorului energetic, intensificarea costurilor salariale şi semnalele de încetinire a cererii interne.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO