Eveniment

Cum se împart banii din confiscări: câte 20% la Educaţie şi Sănătate

Cum se împart banii din confiscări: câte 20% la...

Autor: Mediafax

09.12.2016, 00:00 121

Guvernul a aprobat regulamentul privind distribuirea sumelor încasate din valorificarea bunurilor confiscate în materie penală după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare, unul din actele normative din legislaţia secundară necesară operaţionalizării ANABI.

„Alocarea se face pe baza bilanţului anual în materia recuperării creanţelor provenite din infracţiuni prezentat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate“, precizează executivul. Potrivit regulamentului, câte 20% din sume vor fi destinate pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii, iar câte 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei şi asociaţiilor şi fundaţiilor cu obiect de activitate în domeniul social.

Conform datelor furnizate de ANAF, din totalul de 157,5 milioane de lei încasaţi până la 16 noiembrie 2016 din executare silită şi valorificări de bunuri, peste 21,1 milioane lei revin ANABI. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO