Dacă ar fi să propună ZF o listă de miniştri

8 feb 2012 Autor: Mirabela Tiron

Dacă ar fi să propună ZF o listă de miniştri

Vezi galeria foto Dacă ar fi să propună ZF o listă de miniştri

În contextul schimbării guvernului şi al solicitărilor mediului de business pentru miniştri competenţi, ZF a făcut o listă cu câte trei potenţiali miniştri pentru fiecare din cele nouă ministere selectate: Ministerul Economiei, al Finanţelor, al Sănătăţii, al Muncii, Dezvoltării Regionale şi Turismului, Educaţiei, Agriculturii, Comunicaţiilor şi Transporturilor.

Ceea ce se ştia ieri seară, potrivit unor surse, era că se pregăteşte formarea unui guvern politic, în ciuda faptului că mai mulţi oameni de afaceri, manageri şi consultanţi au atras atenţia că România are nevoie de miniştri tehnocraţi.

Unul dintre cele mai discutabile aspecte la momentul schimbării unei garnituri gu­ver­namentale este acela dacă noii membri ai cabinetului vor fi oameni din zona politică sau din zona de business. Informaţiile arată că în noul Guvern vor fi tot miniştri politici. Nu au găsit partidele specialişti?

ZF arată că există o listă întreagă de români cu experienţă în administrarea unor companii profitabile, cu sute de angajaţi, care ar putea să fie candidaţi buni pentru funcţia de ministru.

Criteriile principale după care s-a făcut exerciţiul de selecţie au fost experienţa şi rezultatele în domeniul de activitate, dar şi modul în care s-a reuşit o poziţionare cât mai bună a companiei pe piaţă şi abilitatea de comunicare.

Unul dintre candidaţii din lista de propuneri a ZF, pentru conducerea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, este antreprenorul Radu Enache.

El a reuşit să dezvolte un lanţ hotelier cu 2.000 de camere în toată ţara, coordonând câteva sute de angajaţi. Mai mult, Enache, care este şi pre­şedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, vorbeşte cinci limbi străine (engleză, franceză, italiană, spaniolă şi maghiară).

Un alt candidat propus de ZF, pentru conducerea Ministerului Finanţelor, este Şerban Toader, senior partner al KPMG România. El s-a implicat activ în dezbaterile publice, susţinând Programul pentru Creştere Economică, lansat de Consiliul Investitorilor Străini în 2010.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.02.2012

 
Cuvinte cheie:
miniştri
, guvern
, propuneri ZF

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide