• Leu / EUR4.7480
  • Leu / GBP5.4269
  • Leu / USD4.1981
Eveniment

Dacă ar fi să propună ZF o listă de miniştri

Dacă ar fi să propună ZF o listă de miniştri

Autor: Mirabela Tiron

8 feb 2012 7370

În contextul schimbării guvernului şi al solicitărilor mediului de business pentru miniştri competenţi, ZF a făcut o listă cu câte trei potenţiali miniştri pentru fiecare din cele nouă ministere selectate: Ministerul Economiei, al Finanţelor, al Sănătăţii, al Muncii, Dezvoltării Regionale şi Turismului, Educaţiei, Agriculturii, Comunicaţiilor şi Transporturilor.

Ceea ce se ştia ieri seară, potrivit unor surse, era că se pregăteşte formarea unui guvern politic, în ciuda faptului că mai mulţi oameni de afaceri, manageri şi consultanţi au atras atenţia că România are nevoie de miniştri tehnocraţi.

Unul dintre cele mai discutabile aspecte la momentul schimbării unei garnituri gu­ver­namentale este acela dacă noii membri ai cabinetului vor fi oameni din zona politică sau din zona de business. Informaţiile arată că în noul Guvern vor fi tot miniştri politici. Nu au găsit partidele specialişti?

ZF arată că există o listă întreagă de români cu experienţă în administrarea unor companii profitabile, cu sute de angajaţi, care ar putea să fie candidaţi buni pentru funcţia de ministru.

Criteriile principale după care s-a făcut exerciţiul de selecţie au fost experienţa şi rezultatele în domeniul de activitate, dar şi modul în care s-a reuşit o poziţionare cât mai bună a companiei pe piaţă şi abilitatea de comunicare.

Unul dintre candidaţii din lista de propuneri a ZF, pentru conducerea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, este antreprenorul Radu Enache.

El a reuşit să dezvolte un lanţ hotelier cu 2.000 de camere în toată ţara, coordonând câteva sute de angajaţi. Mai mult, Enache, care este şi pre­şedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, vorbeşte cinci limbi străine (engleză, franceză, italiană, spaniolă şi maghiară).

Un alt candidat propus de ZF, pentru conducerea Ministerului Finanţelor, este Şerban Toader, senior partner al KPMG România. El s-a implicat activ în dezbaterile publice, susţinând Programul pentru Creştere Economică, lansat de Consiliul Investitorilor Străini în 2010.

Etichete:

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7480
Diferență: 0,1667
Ieri: 4.7401
Azi: 4.1981
Diferență: 0,313
Ieri: 4.1850
Azi: 5.4269
Diferență: 0,3217
Ieri: 5.4095
Azi: 4.1805
Diferență: 0,2206
Ieri: 4.1713