Eveniment

Dacă Strategia de apărare trece de Parlament, ziariştii ar putea fi interceptaţi, percheziţionaţi şi arestaţi

25.08.2010, 14:43 21

Deputatul PSD Carmen Moldovan a declarat, miercuri, într-oconferinţă de presă, că, dacă Strategia Naţională de Apărare va fivotată în Parlament în forma propusă de CSAT, ziariştii vor puteafi interceptaţi, percheziţionaţi şi arestaţi în numele securităţiistatului, informează Mediafax.
Moldovan a spus că, dacă Parlamentul va adopta Strategia Naţionalăde Apărare în forma propusă de CSAT, cu includerea campaniilor depresă la capitolul vulnerabilităţi, instituţiile statului vor fiobligate "să lupte" împotriva unei aşa-zise vulnerabilităţi care nueste obiectiv definită.

"Nu este o noutate că Traian Băsescu desconsideră activitatea dejurnalist, dar este prima dată când face din atitudinea sa ostilăpresei o prioritate naţională a statului român. Dacă StrategiaNaţională de Apărare este adoptată de Parlament în forma propusă deCSAT, atunci instituţiile statului vor fi obligate să lupteîmpotriva activităţii de jurnalist, împotriva mijloacelor de presăşi împotriva jurnaliştilor. Astfel, vor putea fi luate măsuriîmpotriva mass-media şi a jurnaliştilor, care vor putea fiinterceptaţi, percheziţionaţi şi arestaţi în numele securităţiistatului", a declarat deputatul PSD.

Moldovan a menţionat că va depune, săptămâna viitoare, în AdunareaParlamentară a Consiliului Europei, o moţiune pentru adoptarea uneirezoluţii pe această temă. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO