Eveniment

Dacian Cioloş, după o întâlnire cu Ursula von der Leyen: M-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument

Dacian Cioloş, după o întâlnire cu Ursula von der Leyen: M-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument

Autor: Gabriel Pecheanu

13.09.2021, 21:01 490

Dacian Cioloş a asigurat-o pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că USR PLUS „rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare” şi că speră să găsească formula să le ducă mai departe cu aceeaşi coaliţie, „dar mai decişi”.

„În ceea ce priveşte România, am asigurat-o pe preşedinta Comisiei (Europene, Ursula von der Leyen - n.r.) că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare şi că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeaşi coaliţie, dar mai decişi. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument”, transmite pe Facebook Dacian Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS precizează că luni a avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Am discutat despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii: necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta şi alte state să imunizeze populaţia împotriva SARS-CoV-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan şi despre cum cetăţenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferinţa privind Viitorul Europei”, conchide Cioloş.

USR PLUS s-a retras de la guvernare după ce premierul Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, fără acceptul formaţiunii politice.

AFACERI DE LA ZERO