Eveniment

Daily Mail: Un zvon circulă în Europa de Est. Prinţul Charles ar putea deveni regele României

 Daily Mail: dacă se plictiseşte să aştepte eliberarea tronului britanic, Prinţul Charles poate deveni regele României

Foto: Octav Ganea

Autor: Alexandru Matei

23.11.2011, 16:34 18933

Este moştenitorul care aşteaptă de cel mai mult timp să se urce pe tron din istoria Marii Britanii, aşa că dacă Prinţul Charles se plictiseşte să mai aştepte, el ar putea alege să devină Regele Carol al III-lea, scrie Daily Mail.

În ziarele din Europa Centrală şi de Est au apărut speculaţii conform cărora Prinţul de Wales ar putea fi numit următorul rege al României dacă va fi reinstaurată monarhia, notează cotidianul.

Ultimul rege al României, Mihai, a domnit între 1927 şi 1930 şi între 1940 şi 1947 atunci când a fost forţat să abdice ca urmare a ameninţărilor comuniştilor că vor organiza execuţii în masă dacă refuză să cedeze puterea.

Este puţin probabil ca un asemenea scenariu să fie pus în practică în condiţiile în care fostul rege al României încă mai este în viaţă şi chiar dacă are 90 de ani, un moştenitor la tron poate fi numit din familia sa.

În ciuda trecerii României la democraţie, în ultimii ani au apărut tot mai multe voci ca monarhia să fie reinstaurată.

După ce a declarat într-un interviu că este înrudit cu Vlad Ţepeş, numele lui Charles a fost aruncat în mod bizar în toată această discuţie, mai scrie Daily Mail.

Zvonurile s-au înmulţit după ce ministrul dezvoltării şi turismului Elena Udrea a vizitat Londra săptămâna trecută pentru a se întâlni cu Charles. Vizita nu a fost anunţată înainte, dar au fost publicate fotografii, iar Udrea şi-a lăudat gazda spunând că "românii ar trebui să fie ca Charles şi să îşi aprecieze mai mult ţara în care trăiesc".

Speculaţiile au mers atât de departe încât unele ziare au scris că Charles ar putea renunţa la tronul Angliei în favoarea fiului său cel mare, Prinţul William, pentru a deveni regele României.

Aceste zvonuri l-ar fi supărat pe preşedintele Traian Băsescu şi l-au făcut să lanseze o serie de atacuri la adresa Regelui Mihai şi a monarhiei în general.

Un argument în favoarea lui Charles este pasiunea sa pentru România. El este atât de îndrăgostit de zonele pitoreşti din Transilvania, încât şi-a cumpărat o casă de vacanţă în satul Viscri în 2005 şi pe care a plătit 18.000 de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO