Eveniment

De ce se ”bat” tinerii pe locurile de la Academia de Poliţie: Salariul mă încântă, e primul avantaj

De ce se ”bat” tinerii pe locurile de la Academia de...

Autor: Daniela Timofti

31.07.2018, 14:00 2823

Sute de candidaţi au stat la rând, marţi, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti pentru a se înscrie la o facultate din cadrul acesteia. Tinerii spun că au ales o carieră în poliţie deoarece consideră că locul de muncă în domeniu este stabil şi salariul este unul care-i încântă.

Sute de absolvenţi de liceu au venit încă de dimineaţă pentru a-şi depune dosarul la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti. Unul dintre ei este Andrei Însurăţelu care este din Suceava. Tânărul spune că tatăl lui lucrează în domeniu şi vrea să-i urmeze exemplul.

“După ce voi termina facultatea voi avea un loc de muncă stabil, dar îmi place tare mult şi uniforma, este foarte frumoasă. (...) Tatăl meu este poliţist şi cumva asta m-a determinat să vin aici. Ştiu că este greu, uneori nu eşti acasă nopţile sau lucrezi în condiţii rele, chiar şi cu infractori, dar contează că ajuţi oamenii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Însurăţelu.

Tinerii prezenţi susţin că profesia de poliţist este una respectată, iar salariile i-ar motiva să rămână în ţară.

“Am venit pentru Facultatea de Poliţie pentru că îmi pare o slujbă foarte bună şi îmi place să ajut oamenii, dar şi să fac dreptate. (...) Când eram mic nu mă gândeam deloc să devin poliţist, însă odată ce m-am maturizat mi-am dat seama că e o slujbă frumoasă. M-am gândit că e complicat, de exemplu vara trebuie să port uniforma şi papucii groşi, dar te obişnuieşti”, a spus candidatul Cristian Ionescu.

“Sunt o fire mai puternică, îmi place foarte mult această meserie. A fost un vis când eram mică, după m-am gândit la altă profesie, iar acum am revenit la poliţie. (...) Salariul mă încântă, asta ar fi primul avantaj al profesiei şi un motiv să nu plec din ţară”, a adăugat Zârneanu Ana-Maria, candidată.

Mai emoţionaţi decât absolvenţii de liceu au fost părinţii acestora, care speră ca tinerii să fie admişi şi să aibă o profesie respectată.

“Am venit cu fiul meu. Am emoţii pentru că ştiu că vrea să ajungă aici, asta îşi doreşte. (...) Dacă el asta vrea, eu îl susţin. Este o profesie frumoasă şi respectată care îi permite să avanseze”, a spus mama unui candidat.

“Fiica mea îşi doreşte mult ca să ajungă poliţistă. S-a uitat la filme cu poliţişti şi cred că de aici a venit dorinţa asta, iar eu o susţin. Va reuşi pentru că este o fire puternică şi are un caracter puternic”, a adăugat mama unei alte candidate, prezentă şi ea la înscriere.

În cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti înscrierile continuă până pe 4 august, în funcţie de facultatea aleasă. Astfel, înscrierea candidaţilor pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative-Specializarea „Drept”, Facultatea de Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi are loc în data de 1 august, înscrierea absolvenţilor de liceu pentru Facultatea de Pompieri are loc tot în data de 1 august, iar pentru Facultatea de Arhivistică, acest proces are loc între 31 iulie şi 4 august.

În acest an, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti scoate la concurs 855 de locuri, dintre care 650 la buget, iar 205 la taxă. Pentru participarea la concursul de admitere, candidaţii vor achita o taxă în valoare de 350 de lei.

Pentru a deveni studenţi, candidaţii trebuie să treacă cu bine de două probe, una medicală şi una sportivă. Pentru a fi declaraţi admişi, absolvenţii de liceu trebuie să promoveze probele eliminatorii, să obţină numărul minim de puncte stabilit pentru a promova testul de verificare a cunoştinţelor (echivalentul notei 5,00) şi să se clasifice, în ordinea descrescătoare a punctajelor/ mediilor obţinute, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO