Eveniment

Decizie de forţă majoră de la FRF: Toate competiţiile de fotbal din ţară, suspendate până în 31 martie

Decizie de forţă majoră de la FRF: Toate competiţiile de fotbal din ţară, suspendate până în 31 martie

Autor: Cosmin Pirv

12.03.2020, 13:51 64

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, suspendarea tuturor competiţiilor de fotbal din ţară până în 31 martie, ca urmare a pericolului pe care îl reprezintă virusul Covid-19.

FRF a anunţat printr-un comunicat că decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe care a avut loc joi şi în urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi.

„Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi (joi-n.r.) la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România”, se arată în comunicat.

Aşadar, vor fi amânate până după 31 martie meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean.

„În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal”, se mai arată în comunicat.

FRF consideră că, chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, un risc ridicat l-ar constitui deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţegovina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie.

AFACERI DE LA ZERO