Eveniment

DECRETUL integral de mobilizare a populaţiei în Rusia. Ce a scris de fapt Vladimir Putin în ordinul de recrutare forţată

DECRETUL integral de mobilizare a populaţiei în Rusia....
23.09.2022, 10:29 2037

Decretul preşedintelui Vladimir Putin care anunţă mobilizarea parţială în Federaţia Rusă.

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ "Cu privire la apărare", din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ "Cu privire la pregătirea pentru mobilizare şi mobilizarea în Federaţia Rusă" şi din 28 martie 1998 nr. 53-FZ "Cu privire la datoria militară şi serviciul militar", decid:

1. Să anunţ mobilizarea parţială în Federaţia Rusă începând cu 21 septembrie 2022.

2. De a efectua chemarea cetăţenilor Federaţiei Ruse pentru serviciul militar în vederea mobilizării în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse. Cetăţenii Federaţiei Ruse chemaţi la serviciul militar prin mobilizare au statutul de militari care servesc în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse în baza unui contract.

3. Stabilirea faptului că nivelul de remunerare pentru cetăţenii Federaţiei Ruse chemaţi la serviciul militar prin mobilizare în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse corespunde nivelului de remunerare a personalului militar care serveşte în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse în baza unui contract.

4. Contractele pentru serviciul militar încheiate de către personalul militar continuă să fie valabile până la sfârşitul perioadei de mobilizare parţială, cu excepţia cazurilor de concediere a personalului militar din serviciul militar pe baza motivelor stabilite prin prezentul decret.

5. Stabiliţi, pe durata perioadei de mobilizare parţială, următoarele motive de concediere din serviciul militar a militarilor care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum şi a cetăţenilor Federaţiei Ruse chemaţi la serviciul militar pentru mobilizare în cadrul Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse:

a) din cauza vârstei - la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate - în legătură cu recunoaşterea lor de către comisia medicală militară ca fiind inapţi pentru serviciul militar, cu excepţia militarilor care şi-au exprimat dorinţa de a continua serviciul militar în funcţii militare care pot fi îndeplinite de către militarii specificaţi;

c) în legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătoreşti privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

6. Guvernul Federaţiei Ruse:

a) va finanţa activităţile de mobilizare parţială;

b) va lua măsurile necesare pentru a satisface necesităţile Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, ale altor trupe, formaţiuni şi organe militare în perioada mobilizării parţiale.

8. Funcţionarii de rang înalt ai entităţilor constitutive ale Federaţiei Ruse vor organiza recrutarea cetăţenilor pentru serviciul militar în vederea mobilizării în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse în numărul şi în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse pentru fiecare entitate constitutivă a Federaţiei Ruse.

9. Cetăţenii Federaţiei Ruse care lucrează în organizaţii ale complexului militar-industrial au dreptul de a amâna recrutarea pentru serviciul militar de mobilizare (pentru perioada de muncă în aceste organizaţii). Categoriile de cetăţeni ai Federaţiei Ruse cărora li se acordă dreptul de amânare şi procedura de acordare a acestuia sunt stabilite de guvernul Federaţiei Ruse.

Prezentul decret intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO