Eveniment

Dezvoltatorul de jocuri pentru dispozitive mobile Firebyte Games debutează mâine pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti: capitalizare anticipată de 19,7 mil. lei

Dezvoltatorul de jocuri pentru dispozitive mobile...

Autor: Tibi Oprea

05.04.2021, 16:12 746

Marti, 6 aprilie, acţiunile dezvoltatorului de jocuri pentru dispozitive mobile Firebyte Games vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul FRB.

Debutul acţiunilor FRB la tranzacţionare va fi marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei, care va avea loc în data de 6 aprilie, începând cu ora 10:00 şi va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale BVB (Facebook şi YouTube).

În februarie 2021, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital, bani care vor fi utilizaţi în proporţie aproximativ egală pentru extinderea activităţii de dezvoltare pentru linia de business “revenue-share” şi pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile, care să fie publicate ulterior în regim propriu.

Plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi, în condiţiile în care a fost înregistrat un grad de suprasubscriere de aproape 366%. Societatea a vândut investitorilor 8,8 milioane de acţiuni, la un preţ de 0,56 lei pe acţiune. Astfel, Firebyte Games a obţinut o capitalizare anticipată de 19,7 milioane lei (4 milioane euro).

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane lei, divizat in 35,2 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei pe acţiune. 

La începutul lunii martie, Firebyte Games avea 155 de acţionari. Cei mai mari acţionari sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) şi Adrian Andrici (12,08%).

SSIF BRK Financial Group, singurul broker listat la bursa românească, a intermediat plasamentul privat şi, totodată, a asigurat admiterea la tranzacţionare în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Firebyte Games în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO