Eveniment

Dimineaţa cuţitelor în PNL: Buşoi se pregăteşte să-şi dea demisia de la PNL Bucureşti, pentru că a obţinut un scor sub partid, iar USR/ PLUS e pe primul loc

Dimineaţa cuţitelor în PNL: Buşoi se pregăteşte...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

03.06.2019, 10:20 636

Liderul PNL Bucureşti Cristian Buşoi vrea să îşi dea demisia de la şefia organizaţiei liberale la şedinţa BEX al partidului. Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că va exista o discuţie în Biroul Executiv, însă o demisie pare cel mai înţelept lucru.

„Nu încă. O să avem o discuţie în BEX, dar aşa pare cel mai înţelept”, a spus Cristian Buşoi, luni, pentru MEDIAFAX.

Surse liberale au precizat, pentru MEDIAFAX, că alături de acesta vor demisiona şi liderii PNL de sectoare, mai puţin preşedintele organizaţiei liberale Sector 2, Anca Boagiu. Filiala PNL Bucureşti a obţinut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al formaţiunii, au precizat sursele citate.

Liberalii se vor reuni luni, de la 11.00, în şedinţa BEX urmată de BPN, de la ora 13.00. Formaţiunea condusă de Ludovic Orban va face o analiză a scorurilor obţinute de filialele partidului, însă rămâne de văzut dacă filiala PNL Bucureşti va fi preluată de Rareş Bogdan.

În prezent, configuraţia organizaţiilor PNL ale Capitalei: Cristian Buşoi conduce filiala PNL Bucureşti, Victor Picu este lider PNL Sector 1, Anca Boagiu este preşedinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4 , Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5 iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.

Potrivit rezultatele parţiale centralizate de BEC, după numărarea a aproximativ 96% dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, cifrele sunt: PNL - 26,89%, PSD - 22,89%, USR-PLUS -21,78%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO