Eveniment

Dobre Alexandru, manager Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria: Nu avem niciun aparat PCR, încercăm să achiziţionăm unul. În spital sunt aproximativ 916 cadre medicale

Dobre Alexandru, manager Spital Judeţean de Urgenţă...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.03.2020, 16:22 437

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria nu deţine în prezent niciun aparat PCR de testare a infecţiei cu coronavirus, iar recoltările sunt trimise către spitalele din Bucureşti care trimit rezultatele în aproximativ 24 – 48 de ore, a spus pentru ZF Dobre Alexandru, manager Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria.

„Nu este niciun aparat PCR în spital. Încercăm să achiziţionăm unul. În prezent, recoltăm şi trimitem la Bucureşti. DSP-ul se ocupă. Rezultatele vin în 24 de ore, 48 de ore, depinde”, a spus Dobre Alexandru.

El a adăugat că în prezent se află în discuţii pentru achiziţia unui aparat PCR. „Nu am solicitat ministerului Sănătăţii să ne ajute cu un aparat PCR pentru că vrem să-l achiziţionăm noi, cu bani de la Consiliul Judeţean. Deocamdată un singur aparat.”

De asemenea, personalul medical din cadrul spitalului este format din aproximativ 916 persoane. Cadrele medicale din spital nu au fost testate împotriva coronavirus.

„Recoltările pentru teste au fost făcute pentru persoanele care veneau la internare la secţia de boli infecţioase, iar cei care au fost pozitivi în urma testării au fost transferaţi la spitale suport din Bucureşti.”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria spune că pentru această săptămână stocul de echipamente de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului este asigurat pentru personalul medical care lucrează în spital, însă, sunt comenzi care întârzie.

„În prezent avem echipamente de protecţie, dar am făcut şi alte comenzi care nu sunt livrate conform înţelegerilor. Pentru săptămâna asta avem, dar sperăm că ajung şi celelalte comenzi date. Raportăm ministerului Sănătăţi fiecare situaţie a stocurilor”, a spus Dobre Alexandru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO