Eveniment

Doi români, aur şi argint la sărituri de la mare înălţim la CM din Japonia: Constantin Popovici este noul campion mondial la sărituri de la mare înălţime, iar Cătălin Preda a câştigat medalia de argint

Doi români, aur şi argint la sărituri de la mare...

Autor: Rafael Hekman

27.07.2023, 11:00 193

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câştigat joi dimineaţa medaliile de aur şi argint la proba de sărituri în apă de la mare înălţime din cadrul Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Fukuoka. Sunt primele medalii obţinute de România în competiţia din Japonia.

După ce, la capătul primelor două sărituri, din totalul de 4, cei doi s-au clasat tot pe primele două locuri, joi dimineaţa Popovici şi Preda au menţinut nivelul săriturilor de pe platforma situată la 27 de metri înălţime şi au monopolizat primele două locuri de pe podium.

Performanţa celor doi este o premieră în cadrul probei ce a fost introdusă în calendarul competiţiei în 2013, fiind prima dată când doi săritori din aceaşi ţară urcă pe podium.

După primele două sărituri, ce au avut loc marţi, Constantin Popovici era pe primul loc, cu 232,20 puncte, urmat de Cătălin Preda, cu 207,60.

Ultimele două sărituri au fost efectuate joi dimineaţa, iar cei doi au reuşit sărituri remarcabile. După seria a 3-a de sărituri, românii au rămas pe primele două locuri, Preda reuşind să se apropie foarte mult de Popovici, care a avut doar al treilea punctaj al seriei.

În seria finală, Cătălin Preda şi-a dus totalul la 438,25 puncte, care i-au asigurat medalia de argint, în condiţiile în care Popovici, ultimul executant, a reuşit cea mai bună săritură din concurs, şi cu un total de 472,80 puncte a devenit campion mondial al probei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO