Eveniment

Două focare de COVID-19 se conturează în Prahova: Peste 50 de angajaţi care aparţin de două firme din judeţ au fost testaţi pozitiv

Două focare de COVID-19 se conturează în Prahova: Peste 50 de angajaţi care aparţin de două firme din judeţ au fost testaţi pozitiv

Autor: Cosmin Pirv

30.11.2020, 14:06 14672

Două noi focare de Covid au fost identificate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova în ultimele zile la două firme din judeţ. În total, au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru Covid 53 de angajaţi.

DSP Prahova a identificat două noi focare la două firme din Tătărani şi Ploieşti.

La firma din Tătărani au fost confirmaţi 45 de angajaţi dintr-un total de 60. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, testarea întregului colectiv a fost dispusă după ce unii angajaţi au avut smptomatologie specifică.

„Cei depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus sunt asimptomatici sau au forme uşoare ale bolii şi au fost izolaţi într-un campus din localitatea Brazi, unde se află sub monitorizarea unui medic de familie. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor de lucru”, se arată în comunicat.

La firma din Ploieşti au fost diagnosticaţi cu Covid opt angajaţi dintr-o echipă de zece persoane. Aceştia sunt asimptomatici şi au fost izolaţi, pentru 14 zile, într-un campus din Ploieşti, unde se află sub monitorizarea unui medic de familie. Şi aici a fost efectuată dezinfecţia spaţiilor de lucru.

Potrivit Prefecturii Prahova, în judeţ au fost depistate în ultimele 24 de ore 137 de noi cazuri de Covid şi au fost înregistrate 4 decese.

AFACERI DE LA ZERO