Eveniment

Drăgoi şi-a pus şeful de cabinet în consiliul de administraţie al CEC Bank

Drăgoi şi-a pus şeful de cabinet în consiliul de administraţie al CEC Bank

Autor: Razvan Voican

02.05.2012, 13:29 2075

Bogdan Drăgoi, care se pregăteşte să părăsească după numai două luni cabinetul de ministru al finanţelor în urma căderii guvernului Ungureanu, apucase să-şi instaleze şeful de cabinet - avocatul Octavian Avrămoiu -, pe un loc de membru în consiliul de administraţie al băncii de stat CEC Bank. Avrămoiu, consilier personal al lui Drăgoi din 2009, obţinuse autorizaţia BNR.

Odată cu schimbarea guvernului Boc şi-au pierdut poziţiile ca reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor în CA al CEC Răzvan-Andrei Micu, consilier al fostului ministru de finanţe Gheorghe Ialomiţianu şi Dragoş Bănescu, fost secretar general al Finanţelor în mandatul aceluiaşi ministru. Şi Drăgoi deţinuse un loc în CA în calitatea de secretar de stat responsabil cu Trezoreria, însă a trebuit să se retragă odată ce a fost numit ministru. El urma să fie înlocuit de Cristian Sporiş, fostul şef al trezoreriei Raiffeisen Bank, pe care l-a adus în Finanţe ca secretar de stat.

În mod tradiţional, în consiliul de administraţie al CEC Bank au locuri rezervate persoane apropiate partidelor aflate la putere şi ministrului finanţelor. Structura de supraveghere a băncii de stat este încăpătoare, ajungând la un moment dat la 11 membri.

Rămâne de văzut ce schimbări vor avea loc în urma aşteptatei instalări a guvernului Ponta. Încă figurează în CA al CEC fostul ministru de finanţe al PDL Gheorghe Pogea. De asemenea, actuala echipă de conducere executivă a băncii a primit mandat în urmă cu un an pe baza susţinerii politice a guvernului Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO