Eveniment

DTZ: Activele Impact valoreaza 82 mil. euro

19.05.2006, 00:00 17

Valoarea activelor imobiliare din portofoliul companiei de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti se ridica la sfarsitul lunii aprilie la 82,46 milioane de euro, conform unei evaluari realizate de DTZ Echinox Consulting la solicitarea companiei.

Valoarea de piata a activelor este cu 14,5% mai mare decat la finele anului trecut, cand activele Impact erau evaluate la circa 72 mil. euro, din care aproximativ 49 mil. euro reprezentau valoarea de piata a terenurilor aflate in proprietatea companiei. Datoriile companiei s-au mentinut in primul trimestru la un nivel relativ constant.

Compania a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 84.000 de euro (0,3 mil. lei), cu 86% mai redus decat in aceeasi perioada a lui 2005. Cifra de afaceri a companiei a fost de 5,14 mil. euro (18,3 mil. lei), in scadere cu 40%.

Impact avea in portofoliu la finele lunii trecute 13 proprietati reprezentate de case si terenuri in opt ansambluri rezidentiale din Bucuresti, Constanta, Ploiesti si Oradea, trei proprietati comerciale, reprezentate de imobilele de birouri Construdava I, Construdava II si Club Neptun, precum si o proprietate industriala, unde este situata baza de productie secundara a societatii, si o vila finalizata in ansamblul rezidential Junior. Lucrarile la cele 13 active se afla in diferite stadii de executie, nefiind inca finalizate.

Conform evaluarii realizate la finele lunii aprilie, daca cele 13 proprietati ar fi finalizate, valoarea de piata a acestora s-ar ridica la peste 536,5 mil. euro. "S-a presupus ca la data evaluarii exista cerere pentru activele ce urmeaza a fi dezvoltate si datorita numarului mare de unitati de locuit ce vor fi construite in aceste ansambluri s-a stabilit un pret mediu de vanzare raportat la numarul de unitati oferite", se arata in raportul transmis de companie catre Bursa de Valori.

Impact spera sa finalizeze in acest an cladirea de birouri Construdava I, pe care intentioneaza sa o vanda pentru minimum 19 mil. euro, avand deja incheiat un precontract de vanzare.

Impact si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 13,2 mil. euro la venituri totale de 57 mil. euro. Actiunile Impact sunt listate la Bursa de Valori, unde au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,63 lei/actiune, in urcare cu 1,6%. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 143 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO