După două luni de declaraţii, primul pas concret pentru companiile care vor ajutoare de stat

12 iul 2018 Autor: Răzvan Botea

♦ Peste 300 de companii ar putea primi ajutoare de stat pentru investiţii.

Guvernul a adoptat miercuri hotărârea de guvern prin care se modifică schema de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economie (807/2014), un proiect cu un buget maxim de 4 mld. lei până în 2020, din care 638 mil. lei alocaţi pentru acest an şi cu o ţintă de 300 de companii beneficiare.

Publicarea hotărârii de guvern este astfel primul pas concret pe care îl face gu­vernul pentru a da drumul la investiţii cu ajutoare de stat, în condiţiile în care în 2017 schema nu a fost operaţională (nu s-a deschis nicio sesiune de proiecte). La jumătatea lunii mai din acest an guvernul a organizat o conferinţă în care a anunţat lansarea schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economia românească.  La eveniment au partici­pat alături de Liviu Dragnea şi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, dar şi minis­trul pentru antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
ajutoare de stat
, companii
, investitii
, ajutor de stat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide