Eveniment

ELCEN, după ultima avarie: Atragem din nou atenţia asupra stării tehnice grave a reţelei

ELCEN, după ultima avarie: Atragem din nou atenţia asupra stării tehnice grave a reţelei

Autor: Andreea Tobias

05.12.2020, 14:10 71

„Atragem din nou atenţia asupra stării tehnice grave în care se află reţeaua de termoficare”, spun cei de la ELCEN, după ultima avarie în Capitală. 

Electrocentrale Bucureşti informează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a produs o avarie la instalaţiile din cadrul CET Bucureşti Sud „al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanşarea acestora”.

„Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat şi au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopţii. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcţionare astfel că, în acest moment, instalaţiile şi agregatele din CET Bucureşti Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situaţia normală de dinaintea apariţiei incidentului”, transmite compania.

ELCEN atrage atenţia asupra stării tehnice grave în care se află reţeaua de termoficare „lipsită, în ultimii ani, de reparaţii majore şi de investiţiile absolut esenţiale în modernizare, ceea ce a determinat creşterea explozivă a pierderilor (aşa cum am mai arătat, acestea s-au triplat în doar câţiva ani, din 2016 până în prezent), punând o presiune uriaşă şi asupra instalaţiilor energetice ale ELCEN”.

AFACERI DE LA ZERO