Eveniment

Este oficial. Florin Cîţu anunţă că progamul E-facturare intră în teste din 15 septembrie

Este oficial. Florin Cîţu anunţă că progamul...

Autor: Cosmin Pirv

08.09.2021, 11:50 164

Programul E-facturare va intra în teste din 15 septembrie şi va fi live din 1 octombrie, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

„Am spus că din această lună intrăm cu proiectul (E-facturare -n.r.). Înţeleg că avem un demo la care mai umblăm ca să fie apoi prezentat publicului şi înţeleg că paşii următori sunt aşa: cam pe 15 septembrie să intrăm cu progamul în producţie, dar să fie test, şi după aceea să-l avem de la 1 octombrie live”, a spus premierul în cadrul unei şedinţe de lucru pentru implemntarea proiectului.

Acesta susţine că proiectul va ajuta la digitalizarea administraţiei publice, care, în opinia lui, nu mege aşa cum trebuie.

„Este un proiect important, va elimina o mare parte din evaziunea fiscală, face parte din digitalizarea administraţiei publice şi aici trebuie să recunosc că lucrurile nu merg aşa cum trebuie. Anul trecut au fost momente in care am putut să avansăm, dar vedem că ne lovim de tot felul de bariere”, a precizat Florin Cîţu, care le-a cerut celor responsabili să identifice şi apoi să elimine aceste bariere.

El spune că trebuie eliminată imaginea cu dosarele, asociată administraţiei.

„Dacă reuşim în această guvernare să digitalizăm 100% modul în care cetăţenii şi agenţii economic lucrează cu administaţia fiscală rezultatele vor fi aprecierea cetăţenilor şi reducerea evaziunii fiscale. Beneficiile e-facturare sunt două: evaziunea fiscală şi uşurinţa cu care agenţii economici lucrează cu statul român. Să eliminăm acea imagine cu dosare şi relaţia să fie mult mai simplă. Lucrurile se mişcă, dar trebuie să accelerăm”, a mai spus Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO