Eveniment

Evacuare contracronometru în Hawaii, Filipine şi insulele Mariane, în urma alertei de tsunami din Pacific

Evacuare contracronometru în Hawaii, Filipine şi insulele Mariane, în urma alertei de tsunami din Pacific

Autor: Iuliana Enache

11.03.2011, 12:21 98

Autorităţile locale din statul american Hawaii,insulele Filipine şi insulele Mariane au emisordine de evacuare a zonelor de coastă în urmacutremurului produs vineri în largul Japoniei şiurmat de o alertă de tsunami care vizează aproapetoate coastele Pacificului, relatează AFP, citat deMediafaxBusiness.

Locuitorii din zonele de coastă ale Hawaii,situate aproape de nivelul mării, sunt în curs de evacuare în urmaalertei de tsunami emise după cutremurul puternic produs vineri înlargul Japoniei, au anunţat autorităţile statului american dinPacific.

"Avem aproximativ patru ore pentru a evacua litoralul", a declaratJohn Cummings, de la serviciile pentru situaţii de urgenţă dinHonolulu. Sirenele s-au declanşat joi la ora 21.59 (vineri, 09.59ora României).

Autorităţile au rechiziţionat maşini pentru evacuarea locuitorilor,iar turiştii din zonele afectate şi autorităţile se pregătesc sădeschidă centre de evacuare.
Primele valuri provocate de tsunami ar urma să ajungă pe coasteleinsulei în jurul orei locale 02.55 (14.55 ora României), potrivitautorităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO